Winkelwagen

Stamboek 1918-1967


Duits Leonberger stamboek1918-1967


440 bladzijden.Stamboek, geschiedenis, wetenswaardigheden en foto's.

Artikelcode: LZB01Duits Leonberger stamboek1918-1967
Leonberger stamboek,
1. Samenvatting
1918 - 1967

Toen, na de Eerste Wereldoorlog (1914-1918), de 7 Zwaben in Leonberg de Leonberger Club oprichtten, was het mogelijk om informatie over het  Leonberger bestand weer op te bouwen.
Het probleem was dat veel documenten, boeken en tijdschriften niet meer werden gevonden. Met uitzondering van enkele registraties bij de D.C., de overkoepelende duitse kennelclub en een enkele stamboom, werd niets gevonden. Ook de stamboeken van de voormalige Leonberger Clubs in Apolda en Heidelberg waren niet te achterhalen.
De eerste enthousiastelingen, waarvan Stadelmann en Josenhans de leiders waren, moesten genoegen nemen met losse informatie, meestal mondeling, waarvan de juistheid vaak twijfelachtig was.
Niet alleen papieren konden niet worden gevonden. Ook moesten  Leonbergse honden worden opgespoord om het ras een nieuwe impuls te geven.
Dankzij de vastberadenheid van Stadelmann was het mogelijk om in 1926 zijn eerste stamboek met inschrijvingen tot en met 1924 te presenteren.
Deel E. Met de nummers 1-108.
Het was ook zijn laatste stamboek omdat hij op de jaarlijkse algemene vergadering van 1926 om persoonlijke redenen ontslag nam als voorzitter en stamboekhouder en zich volledig terugtrok uit de kynologie. 
Leonberg was slechts voor een korte tijd het centrum van de Leonberger.
Het zou tot 1948 duren, totdat Leonberg opnieuw het centrum van de Leonbergers werd.
De geschiedenis herhaalt zich omdat zelfs toen weer weinig gegevens konden worden gevonden.
Toch slaagde de club er in de loop van de tijd in om de oude stamboeken op te sporen.

Robert en Wilma Beutelspacher besloten vervolgens om deze stamboeken te bundelen en te publiceren, zodat alle informatie behouden bleef.
De stamboeken, oude foto's en artikelen uit de vorige clubbladen maken het geheel tot een zeer interessant boek en het geeft een goed inzicht in het verleden.
Van € 30.00  Voor: € 20.00

Aantal